Hulp bij Armoede is een initiatief namens Stichting Armoedefonds

Word vrijwilliger en help mee.


Veel mensen die leven in armoede zijn afhankelijk van de hulp van lokale organisaties. Hulp die onmisbaar is en een groot verschil kan maken. Denk aan het voorkomen van een uithuiszetting, het organiseren van een verjaardagsfeestje voor kinderen, of hulp bij de financiƫle administratie voor mensen met schulden. Vele vrijwilligers zetten zich dagelijks in om mensen in armoede te helpen.

Heeft u wat tijd over in de week en wilt zich inzetten voor mensen die leven in armoede? Werkt u graag met uw handen? Bent u goed met de administratie of maakt u graag een praatje met anderen? U kunt van onschatbare waarde zijn voor een lokale hulporganisatie. Word vrijwilliger en help mee!

Op deze website kunt u zoeken naar lokale hulporganisaties bij u in de buurt.* Bezoek de website van de organisatie, stuur een e-mail of pak de telefoon, en kijk wat u als vrijwilliger voor hen kan betekenen. 

 

Zoek een lokale hulporganisatie

 

Kijk om u heen en help!


Er rust een taboe op armoede. Het is voor veel mensen moeilijk om te praten over hun geldproblemen. Mensen wachten gemiddeld 5 jaar voordat zij hulp zoeken. Een kleine betalingsachterstand kan in deze periode oplopen tot een enorme schuld. Kent u iemand die in een financieel lastige situatie zit, wijs hen dan op de website www.hulpbijarmoede.nl. De website helpt mensen met het zoeken naar lokale hulporganisaties bij hen in de buurt.

 

Lokale organisaties bepalen zelf of ze vrijwilligers nodig hebben en onder welke voorwaarden. Stichting Armoedefonds faciliteert slechts het vindbaar maken van de lokale organisaties voor potentiele vrijwilligers en is op geen enkele wijze aansprakelijk voor (het ontstaan van) een relatie tussen (potentiƫle) vrijwilliger en de invulling of monitoring van deze relatie, de vrijwilliger en/of de lokale organisatie.