Hulp bij Armoede is een initiatief namens Stichting Armoedefonds

70 procent van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen land

21 januari 2020

Kinderarmoede komt vaker voor dan veel mensen denken. Zo schat 70 procent van de Nederlanders het aantal kinderen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft te laag in of geeft aan geen idee te hebben van de omvang van kinderarmoede. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Wizard onder 2.182 Nederlanders in opdracht van Samen voor alle Kinderen (Sam&).

Één plek voor ouders en intermediairs
Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs (zoals bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, huisartsen of wijkteams) eenvoudig een aanvraag kunnen indienen voor meerdere kindvoorzieningen van de bij Sam& aangesloten partijen in hun gemeenten.

Ziet u in uw werk op school, schuldhulpverlening, het wijkteam of maatschappelijke organisatie kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is voor zaken die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn? Bijvoorbeeld schoolreisjes, lid worden van een sportclub, muziekles, je verjaardag vieren of een keer een dagje uit? U weet als geen ander hoe belangrijk het voor kinderen is om mee te kunnen doen. Sam& biedt een breed pakket aan voorzieningen op het gebied van school, sport, cultuur, verjaardag en vrije tijd. U kunt deze kinderen helpen door een aanvraag te doen voor een of meerdere voorzieningen. 

Bent u een professional, maar nog geen intermediair voor Jeugdfonds Sport & Cultuur of Nationaal Fonds Kinderhulp? Dan kunt u zich heel gemakkelijk aanmelden als intermediair en vervolgens een aanvraag doen.

Ga naar: https://www.samenvoorallekinderen.nl/intermediair om u aan te melden als intermediair.