Hulp bij Armoede is een initiatief namens Stichting Armoedefonds

Hulp voor kinderen in armoede

Hulp Voor Kinderen in ArmoedeDe armoede in Nederland is groot. 1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wat is armoede? Kinderen die opgroeien in armoede hebben minder mogelijkheden dan hun leeftijdsgenootjes. Ze sporten minder, volgen minder muziekles en gaan minder vaak een dagje weg. Die activiteiten buiten de deur kosten namelijk geld. De reden waarom deze kinderen, volgens hun ouders, minder vaak aan deze activiteiten mee kunnen doen. Kinderen die opgroeien in armoede nodigen ook minder vaak vriendjes uit, bijvoorbeeld voor een verjaardag, om te spelen of te blijven eten. Een laag inkomen heeft ook invloed op schoolactiviteiten waarvoor een eigen bijdrage nodig is, zoals een schoolreis, welke kinderen vaak aan zich voorbij moeten laten gaan.

Zoek hulp voor kinderen in armoede, want alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Wil je kind op schoolreis, voetballen, verjaardag vieren of een weekje kamperen, maar heb je geen idee hoe je dit moet betalen? Dan heeft jouw gemeente vaak verschillende regelingen die je daarbij kunnen helpen. Soms is dat niet genoeg, of is er geld nodig voor iets waar zij je niet bij kunnen helpen.

Zoek hulp op Hulpbijarmoede.nl

Er zijn wellicht organisaties in de buurt die hulp kunnen bieden aan kinderen en gezinnen in armoede. Vul je woonplaats in en krijg een overzicht van hulporganisaties in jouw buurt. Bezoek de website van een lokale hulporganisatie en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen.
 

Ik zoek hulp